Αιθέριο έλαιο Τριγωνέλλα

36,00 Με Φ.Π.Α.

10 ml

Εξαντλημένο

Περιγραφή

Το αιθέριο έλαιο της Τριγωνέλλας (Fenugreek), προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού Trigonella foenum-graecum.

Οι σπόροι της Τριγωνελλας χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα. Αρχαιολόγοι εντόπισαν σπόρους Τριγωνέλλας σε οικισμό του Ιρακ που χρονολογούνται από το 4.000 π.Χ. Στην παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική η τριγωνέλλα (ονομάζεται Hu Lu Ba) χρησιμοποιήθηκε για τη τόνωση των νεφρών, για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων και των σωματικών πόνων. Στην Ινδία καταναλώνονται για τις ισχυαλγίες, ενώ οι γυναίκες των Βεδουίνων τους χρησιμοποιούσαν για την ενδυνάμωση του σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σήμερα οι σπόροι τριγωνέλλας θεωρούνται ως αποτελεσματικό γαλακταγωγό. Το αιθέριο έλαιο της Τριγωνέλλας είναι γνωστό ως καταπραυντικό της ερεθισμένης ή ευερέθιστης επιδερμίδας. Καταπολεμά τις φλεγμονές του δέρματος και αντιμετωπίζει τις μολύνσεις. Θεωρείται ιδανικό αιθέριο έλαιο για προϊόντα περιποίησης μαλλιών (shampoos, conditioners, hair tonics). Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην επιδερμίδα της κεφαλής, με αποτέλεσμα να ενισχύει την υγεία της ρίζας της τρίχας. Θα βρείτε το αιθέριο έλαιο της τριγωνέλλας, ως βασικό συστατικό, σε πολλά προϊόντα κατά της τριχόπτωσης.

Το αιθέριο έλαιο της τριγωνέλλας συνδυάζεται με τα περισσότερα αιθέρια έλαια, περισσότερο όμως με το φασκόμηλο, το ιεροβότανο και το λεμονόχορτο.