Τζοτζόμπα (Jojoba) Κερί

8,30 Με Φ.Π.Α.

100 gr

Περιγραφή

Το Κερι Τζοτζομπα (Jojoba Wax), προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού Simmondsia Chinensis. Πρόκειται για ένα σκληρό και “χλωμό” σε εμφάνιση κερί, το οποίο λειώνει (melting point) στους 60C.

Το Κερι Τζοτζομπα αποτελεί ένα καταπληκτικό συστατικό, το οποίο μπορεί να προστεθεί σε μία ευρεία σειρά “home-made” καλλυντικών όπως σαπούνια, balms, lotion bars, lip balms και Body Butters. Χρησιμοποιείται εκτεταμένα και σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Πρόκειται για ένα εντελώς φυσικό προϊόν, το οποίο λόγω της μοριακής του δομής μπορεί και διαπερνά την εξωτερική μεμβράνη της επιδερμίδας (lipid layer), με αποτέλεσμα να μειώνει την απώλεια της υγρασίας και να διατηρεί την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Το κερι Τζοτζομπα παρουσιάζει αντιοξειδοτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και θα το συναντήσετε συχνά σε προϊόντα που αντιμετωπίζουν την ακμή, τα εκζέματα και γενικότερα τις δερματοπάθειες.

Το Κερί Τζοτζόμπα (Jojoba Wax) που προσφέρεται εδώ είναι 100% φυσικό και δεν περιέχει χημικές ουσίες.