Έλαιο Πεπόνι Ethereal Nature

10,80 Με Φ.Π.Α.

100 ml

Εξαντλημένο

Περιγραφή

Το Λάδι από σπόρους Πεπονιού (Melon Seed Oil) προέρχεται από την επεξεργασία των κουκουτσιών του φυτού Mormodica Charantia, το οποίο είναι γνωστό ως “πικρό πεπόνι” (bitter melon). Πρόκειται για έναν από τους πιο πικρούς καρπούς ολόκληρου του φυτικού βασιλείου. Παραδοσιακά το πικρό πεπόνι έχει χρησιμοποιηθεί ως “φαρμακευτικός” καρπός για γαστροεντερικές παθήσεις, ως καρδιοτονωτικό, για την καταπολέμηση του έρπητα, για την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων και για τη περιποιήση πληγών.

Σήμερα το Έλαιο Πεπονιού χρησιμοποιείται κυρίως σε προϊόντα περιποήσης προσώπου και ευαίσθητων επιδερμίδων – για το λόγο αυτό θα το βρείτε σε αρκετά βρεφικά προϊόντα. Είναι πλούσιο σε ολεϊκά και λινολεϊκά οξέα (μέχρι και 70%) και παρουσιάζει έντονη αντιβακτηριδιακή δράση. Είναι ιδανικό ως συστατικό σε προϊόντα κατά της ακμής και των δερματοπαθειών. Έχει το πλεονέκτημα πως είναι “ελαφρύ” έλαιο που απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα.

Το Έλαιο Πεπονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά καλλυντικά προϊόντα όπως σαπούνια, lotion, lip balms, ενυδατικές κρέμες και προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Χρησιμοποιήστε το Έλαιο Πεπονιού σε αναλογία 5-10% για τη παρασκευή premium προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας. Προτιμήστε το για τη περιποίηση της ευαίσθητης, ταλαιπωρημένης και ερεθισμένης επιδερμίδας.

Το Έλαιο Πεπονιού που προσφέρεται εδώ είναι 100% καθαρό και δεν περιέχει χημικές ουσίες.