Έλαιο Παπάγια Ethereal Nature

5,90 Με Φ.Π.Α.

30 ml

Περιγραφή

To Λάδι Παπάγιας (Papaya Seed Oil) προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού Carica Papay, το οποίο ευδοκιμεί στις τροπικές ζώνες της Αμερικάνικης Ηπείρου. Πρώτη φορά καλλιεργήθηκε στο Μεξικό για τα εξωτικά, νόστιμα φρούτα του.

Το λάδι Παπάγιας είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά, ενώ η περιεκτικότητα του σε ελαϊκά οξέα (oleic acids, μέχρι και 74%) είναι παρόμοια με εκείνη του ελαιόλαδου. Οι ινδιάνοι της Λατινικής Αμερικής χρησιμοποιούσαν τους αλεσμένους σπόρους Παπάγιας για τη παρασκευή αλοιφών κατά των δερματοπαθειών. Πραγματικά, σύγχρονες έρευνες δείχνουν πως το λάδι Παπάγιας έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιακές και αναλγητικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό, το έλαιο Παπάγιας χρησιμοποιείται ευρέως για τη παρασκευή προϊόντων που σκοπό έχουν την αντιμετώπιση των εκζεμάτων, της ψωρίασης και διαφόρων μυκητιάσεων. Θα το βρείτε σε πολλά προϊόντα περιποίησης των ποδιών (Foot Creams).

Οι ιδιότητες του έλαιου Παπάγιας δεν τελειώνουν όμως εκεί. Το λάδι Παπάγιας είναι ιδανικό για την ενυδάτωση της ευερέθιστης και ώριμης επιδερμίδας. Είναι πολύ απαλό, θρεπτικό και έχει την ιδιότητα πως “παγιδεύει” το νερό της επιδερμίδας – δεν επιτρέπει στην επιδερμίδα να χάνει την φυσική υγρασία της (TWL: Transepidermal Water Loss). Το λάδι Παπάγιας είναι ιδανικό και για προϊόντα μασάζ, καθώς απορροφάται σταδιακά και επιτρέπει έτσι την αποτελεσματική μάλαξη.

Το λάδι Παπάγιας αποτελεί μία τέλεια επιλογή για όσους επιθυμούν να αντικαταστήσουν το ελαιόλαδο στις συνταγές των καλλυντικών τους. Είναι πιό “ελαφρύ”, έχει παρόμοιες ιδιότητες και δεν έχει το έντονο άρωμα του ελαιόλαδου.

Το Λάδι Παπάγιας που θα βρείτε εδώ είναι ένα από τα ποιοτικότερα της παγκόσμιας αγοράς. Είναι 100% καθαρό και δεν περιέχει χημικές ουσίες και πρόσθετα.